Ekstazie
Home
About
Zeilen
Fotografie
Contact
Valk 543
Talentenjacht 2007
Compromis 720
Talentenjacht 2007

In seizoen 2007 hebben ik en mijn broer een jaar in de talentenjacht van de valken klasse gezeilt de valk 791. in dit jaar hebben wij veel geleerd.

in het begin toen we begonnen met het zeilen in de valk was het allemaal raar. we waren alleen maar zwaardboten gewent en kajuit boten daardoor voelde het voor ons heel vreemd.
ergens dachten we stiekem dit is een oude mannen klasse, de boten gaan niet heel hard en ze zijn niet heel fanatiek.
met de oude mannen klassen hebben we gelijk, maar met de snelheid en de fanatisme van de klasse hadden we ongelijk.

de eerste wedstrijden zaten we elke keer in het achterveld. dat voelde toch beetje demotiverend. we hebben ook situaties meegemaakt dat we dachten we stoppen ermee. dit gelukkig niet gedaan maar we zijn gaan expirimenteren met de mast, zeiltrim en plaats in de boot (P.I.P) dat werkte heel goed omdat je daarmee de boot meer leert kennen en ook de mogelijkheden. 
na dat we de goede standen hadden gevonden gingen we steeds sneller zeilen en de overstagen gingen makelijker en uit eindelijk ging alles soepeler in de boot.
na al deze expirimenten gingern we beter in de wedstrijden en merkte dit ook in de uitslagen.
met de kaagweek liep het ons heel gunstig want er stond een lekker windje (ons windje) en we zaten eigenlijk in de voorhoede en uit eindelijk zijn we 3e geworden in de totaal lijst.

uit eindelijk had ik zo veel plezier in de valk en had ik het naar me zin met de rest van de valk eigenaren altijd gezellig biertje achteraf en iedreen gaf tips aan elkaar dus hielp elkaar en dat maakt de valken klasse zo speciaal en gezellig dat ik besloten heb om een valk te kopen.


HomeAboutZeilenFotografieContact